Elveszett üzenetek: távmunka Magyarországon

Igen, van ilyen, amiről mindig is álmodtunk. De ezek többsége cégen belül sajnos szinte mindig rokonokhoz kerül, mint minden jó meló, amiről csak álmodik az ember...
Ezért sajnos az igazi távmunka odaát van, mint az X-aktákban az igazság, de talán azért tudok némi jó hírrel is szolgálni ez ügyben!

Az egyik, hogy egyrészt minden külföldi szokást leutánozunk, ezért remélhetőleg hamarosan a távmunka előnyei is lassan beszivárognak az országba, csak fel kellene nőnünk hozzá. Jelenleg ugyanis Magyarországon a távmunka alatt lassan mindenki az átverésekre és a piramis- ill. MLM játékokra gondol, holott az igazi távmunka tökéletes megfelelője az irodai munkának!

Sajnos azonban erre még várnunk kell, mert a magyar munkáltatók még nem fedezték fel ezt - az igen nagy spórolást jelentő - lehetőséget, és igazából a környezetvédőktől sem hallottam még promótálni a - többek között tisztább levegővel járó - távmunkát.

Na de mi az akkor, ami mindebből igaz, vagy minket is elérhet?! Ha nagyon nagy mákunk van, akkor egy egyszerű apróhirdetés útján meg lehet találni az igazi távmunkát, vagy jelenlegi munkahelyükön is megér egy próbát, hogy megkérjük főnökünket, nem-e vihetnénk haza a munka egy részét?! Biztos akadnak azért rugalmas főnökök, ha meg sem próbáljuk megkérdezni, ne is várjunk csodát!


Végül addig is, amíg az igazi távmunka szele végre hazánkat is eléri, hadd javasoljak néhány olyan létező, fizető alkalmi távmunkát, amivel zsebpénzt lehet keresni! Ezek itt nem százezres nagyságrendű fizetést ígérnek, csupán zsebpénzt, de minél több munkát végzel, annál több zsebpénz jön össze a segítségükkel.

Az alábbi felsorolásban kizárólag azokat sorolom fel, amik már fizettek nekem. Több ilyen alkalmi munkát is végzek, de aki még nem fizetett egyszer sem, azokat itt nem találjátok meg a listában. Senkit ne tévesszen meg, ha valaki eurót, vagy dollárt ígér! Ezeket a pénzeket ugyanúgy megfizetik, hacsak nem dollármilliókat ígér a munkáltató (vagy annak látszó) cég.

otthonrol.hu

Hang utáni gépelésre, nyomtatásra, szkellenésre, fordítói munkákra lehet náluk jelentkezni. A munkákat otthonról, távmunka formájában lehet végezni, egy sikeres online vizsgát követően. A fizetés forintban érkezik a bankszámlánkra.

marketagent.hu

Időközönként online kérdőíveket kapunk különböző témakörökben, amelyeket kitöltve pontokat kapunk. Bizonyos pontszám elérését követően a pontokat euróra válthatjuk, melyet paypal számlánkra történő utalással kérhetünk.

i-say.com

Náluk szintén kérdőívek kitöltése a feladat. A szkeptikusok emlékezetét szeretném felfrissíteni, hogy a Sonda Ipsos közvélemény kutató cég annó úgy végzett felméréseket, hogy az utcán szólított le embereket, akiket kérdőív kitöltésére invitált. A kérdőívek kitöltését étkezési utalványban fizette meg a Sonda Ipsos. Most online ugyanez történik, csak kisebb a "fizetség". Itt is pontokat lehet gyűjteni, amit étkezési utalványra lehet beváltani.

mobrog.com

Szintén kérdőíves meló, e-mailben értesítést kapunk, hogy új kérdőívet lehet kitölteni. A kérdőívek kitöltéséért változó összeget fizetnek, itt is amint elértünk egy kifizetési határt, a pénzünket átutaltathatjuk paypal számlánkra.

trnd.hu

Ez egy kicsit más, mint a fentiek, mert itt nincs készpénz kifizetés. Itt különböző termékek tesztelésére lehet jelentkezni, amikre meghívót kapunk e-mailben. Itt is minden online történik, de a postacímünket meg kell adnunk, mert ha beválogatnak egy projektbe, akkor a tesztelendő termékeket kipostázzák a címünkre. A termék pedig a sörtől az elektromos fogkeféig bármi lehet, a "repertoár" sok mindent felölel. Ez a munka főleg ügyfélkörrel rendelkező, vagy társasági embereknek ajánlott, mert a munka lényege a kapott terméket használni és osztogatni az ismerősöknek. Természetesen a termékről történő részletes tájékoztatás mellett. Itt nincs fizetés, hiszen a fizetés maga a termék, amit tesztelhetünk - és ezt megelőlegezik nekünk, vagyis a munkavégzés előtt megkapjuk. Azonban aktív tagnak kell lenni, különben a következő termék projektre nem kapunk meghívót!

Fontos! Ha apróhirdetések között keresel, az olyan távmunkát ígérő hirdetéseket észre se vedd, ahol milliókat ígérnek kevés idő ráfordítással, stb. Pénzt soha semmilyen körülmények között ne fizess senkinek, hiszen a munka nem kerülhet pénzbe!

Ha ezeket a tanácsokat megfogadod, előbb-utóbb te is találsz magadnak távmunkát, vagy legalábbis ezeket a zsebpénzeket hozó otthoni munkákat!

Sok sikert kívánok minden távmunkakeresőnek! Ha találkoztok további távmunkás munkalehetőséggel, örömmel venném, ha megosztanátok velem tapasztalataitokat! (MLM, piramis, entyem-pentyem nem érdekel!) Előre is köszönöm!

Megjegyzések