A városi zombik leírása

A városi zombik (a továbbiakban v-zombik) nem látnak, nem hallanak, és az emberség utolsó szikrája sem érződik bennük. Agyuk felett a gépek átvették az irányítást, testük egy része "gépi infúzióra" kötött. Érzékszerveik kizsigereltek, emberségük elégtelen.

A v-zombi különös ismertetőjele, hogy egyes testnyílásaiból infúziószerű drótok lógnak (fejhallgató), melyeken egy másik dimenzió hangjait hallják modern kütyükön keresztül. A városi zombik hallása csak ezeken keresztül működik, drót nélkül csupán drogok, vagy house zene hatására nyeri vissza rövid időre a hallását.

A v-zombi testtartása görnyedt, feje előrehajló, háta görbe. Látótere az okostelefon képernyőjének méretében merül ki, csőlátása mindössze a kezében tartott készülék távolságáig terjed. A v-zombi minden egyebet homályosan, vagy egyáltalán nem lát, a szemüveget viselő zombik szintén vakok, vagy gyengén látók, szemüvegük csupán a trendet követik.

Környezetükben gyakran fennakadások, torlódások alakulnak ki az általuk okozott balesetek miatt. A statisztikák alapján bármelyik korosztály áldozata lehet a kórnak, de a 16-45 éves korúak a legveszélyeztetettebbek.

Óva intünk mindenkit, hogy a v-zombik közelébe menjenek, hiszen a bicikli csengőktől a kamion kürtjéig semmit nem hallanak, ha szembe megyünk velük, nem fognak kikerülni, hiszen nem látnak minket, ezért jelenlétükben óvatosan közlekedjünk, mert ha véletlenül érintkezünk velük, azonnal agresszívvá válnak!

A kínai Chongqing városban már intézkedéseket vezettek be a problémára, mely szerint a bicikliúthoz hasonlóan egy újabb sávot választottak le az egyik gyalogos úton.

Okostelefon-sáv Kínában. Forrás: wonderfulengineering.com
Itt tartunk. Igazi városi feeling 2015-ben! ...és ehhez képzeljük hozzá a pesti design: a járdaszéli oszlopokat,vagy a ketrecbe zárt játszótereket! Szomorú...

Vajon a vidéki élet alkalmas a kór megelőzésére? Esetleg annak gyógyítására?! Internetre nekünk is szükségünk van, a modern kor technikáját mi is használjuk, de mértékkel! Na és te?

Kiegészítésképp:


Megjegyzések