Budapest-Tordas kerékpárral

Mi még nem vagyunk gyakorlott biciklisek, ezért amíg bele nem jövünk, csak módjával tekerünk, nem vadulunk és nem akarunk senkinek semmit bizonyítani. Ezért a belvárosból a felújított Kelenföldi vonatállomásig tekertünk, onnan vonattal mentünk Martonvásárig és onnan ismét tekertünk. Tizenéves Neuzer kerékpárjaink vannak, semmi extra...

Vidékre "költözésünk" első lépéseként kerékpárjainkat kellett elszállítani a faluba, hogy a városi, megszokott "bevásárlásokat" odakint is akadály nélkül el tudjuk végezni. Autónk nincs, de a falu a telektől kb. 2 km, így a cipelésben ez óriási segítség lesz, már ha csak az ivóvizet vesszük alapul.

Az egyik bicikli az új bicikliúton, Tordas felé
Elővigyázatosságból vettünk defektgátlót (Dr. Sludge), ami 2 kerékre elegendő defektgátló folyadékot tartalmaz, 3 mm-ig. Nekünk most igazán minden fillér számít, de erre muszáj voltunk pénzt kiadni. Szép kis program lett volna, ha valahol defektet kapunk és felcuccolva tolhatjuk a bringát a tűző napon településről-településre. Aki ilyenfajta költözést, vagy csak kirándulást tervez, mindenképpen ajánlott a defektgátló beszerzése!

Magunkkal vittük továbbá a bicikli pumpát, hiszen a városban a kerekeket a benzinkutakon fújtuk fel, de vidéken ilyenre nem lesz lehetőségünk. Ezt is ajánlott magunkhoz venni!

Jó lett volna két belsőt is magunkkal vinni, de az anyagiak ezt nem tették lehetővé. Idővel talán lesz pót belsőnk is, de egyenlőre úgy gondolom, így is megtettünk minden szükséges intézkedést bicikli ügyben.

Ha tehát egy hosszabb utat kívánsz megtenni a bringával, érdemes magaddal vinned egy defektgátló folyadékot + bicikli pumpát, ami nem csak a pumpáláshoz, a defektgátló használatához is szükséges! Végül pedig gumibelsőt. Ezek birtokában + megfelelő felszereléssel és elővigyázatossággal biztonságosan tekerhetsz hosszabb távon is!

Megjegyzések