Fogászat kipipálva?!

Fél kilencre mentünk a fogászatra. Thomas fogairól pikk-pakk leszedték a fogkövet, neki mást nem kellett csinálni, mert csináltak neki egy panoráma röntgent, amiből az derült ki, hogy szépek a fogai.

Aztán következtem én. A múltkori esetből tanulva rendesen megreggeliztem a fogorvos előtt. Kaptam érzéstelenítő szurit, de nem zsibbadtam el tőle, így kaptam még egy adagot. Nagyon be voltam tojva a múltkori miatt, de egy pillanatig sem éreztem, amikor fúrták a fogamat!

A tanulság ebből az, hogy ha nem zsibbad tisztességesen a fél arcod az érzéstelenítő injekciótól, akkor nem hatott az érzéstelenítő, így vagy újat kell kérni, vagy egy legközelebbi időpontot!

Nekem tehát használt, a fogfúrás így végre meg tudott történni, de az ígért ideiglenes tömés helyett végleges tömést kaptam, aminek nagyon örültem, mert így nem kell visszamennem újabb kezelésre, vagyis nem emiatt kell megszakítanunk a kint létünk első napjait!!!

...legalábbis remélem, mert rengeteget olvastam a neten arról hogy az érzett fájdalom alapján mire számíthatok, és egy éve a másik fogászaton is már figyelmeztettek arra, hogy ez a fogam is veszélyeztetett! Minden jel arra utalt, hogy gyökérkezelésre számíthatok, ám a fogorvos anélkül meg tudta oldani a problémát.

Bízom benne, hogy nem lesz folytatás, és végre pontot rakhatok az ügy végére, mert az injekciós tű helye fáj, nem tudom teljesen kinyitni a számat és a kezelt fogamba is néhány másodpercekre előfordul, hogy bele-bele nyílal a fájdalom. Mindezt én a kezelésnek tudom be, mert 1-2 napig mind az érzéstelenítőtől mind a fogfúrástól előfordulhat még fájdalom. Csak ezt követően ne fájjon, mert azzal viszont már vissza kellene menni a dokihoz...

A fogorvosi vizsgálatot -és esetleges kezelést - tehát ésszerű egy vidékre költözést megelőzően, hetekkel a költözés előtt letudni, hogy ne kelljen emiatt izgulnunk!

Megjegyzések