Kerékpár szállítás vonaton

A vonaton a bicikli szállításért majd kétszer annyit fizettünk, mint a jegyünk volt. A felnőtt, teljes áru jegy A 29 km-es szakaszon 560 Ft/fő, míg ugyanezen szakaszra a kerékpár jegy 235 Ft/db volt. Vagyis Kelenföld - Martonvásár között 1 személynek kerékpárral 795 Ft/fő a vonatjegy.

Az alacsony padlós vonaton a kerékpárokat az arra a kijelölt kocsikban lehet csak szállítani. Ezen a szakaszon egy új típusú, tiszta, légkondis vonat jár, ahol a kerékpárokat rögzíteni kell a vonat falához. Praktikus megoldás, a kényelmet tekintve elégedett vagyok.

Vonatjegy 29 km-es útra egy személynek + a kerékpárjának
A városi hozzáállással viszont annál kevésbé! Budapesten a combino villamosok megállóiban a járdaszéleken jelölve vannak, hogy amikor a villamos a megállóban van, hová esnek a jármű ajtói. Ennek mintájára azt gondoltuk, hogy a vonatoknál a vágány mellett valahol jelölve van az, hogy kerékpárral hol lehet felszállni a majd érkező vonatra. Ez se így-se másképp nincs jelölve, így megpróbáltuk megkérdezni.

Először egy, a mögöttünk lévő vágányra beérkezett vonat masinisztáját (így hívják még őket?!) próbáltuk megkérdezni, de a válasznak szánt "nem tudom szerű" dünnyögéssel nem lettünk okosabbak. Ez után egy biciklishez fordultunk. Mentségünkre szolgáljon, hogy nem láttuk, hogy v-zombi!

A biciklis zombi rámutatott a fülére, amiből lógott ki a "lélegeztetőgépének" drótja, majd közölte: "telefonálok!" Igen, ez modern korunk városi embere, aki se hall, se lát, csak megy előre a tömeg után, akár a szakadékba is levetné magát, hiszen valószínűleg fogalma sincs a külvilágról, így emberi válaszra sem szabad számítani tőle...

Tanulság: sose kérj segítséget egy zombitól!!!

Megjegyzések