Isteni cseresznye töltelék palacsintába (recept)

Thomas turmix találmányát szerettem volna ehető formában elkészíteni, ezért ki kellett találnunk, hogyan sűrűsítsük be a cseresznyeturmixot. Mivel imádjuk a zabpelyhet, nem sokat kerestük a választ, így készült el a nagyon egészséges, amellett nagyon tápláló cseresznyés-zabos palacsinta.

A palacsinta tésztáját mindenki ízlése szerint készítse el, én csak a tölteléket szeretném most megosztani veletek! Cseresznyétől és az ízlésedtől is függ, hogy mennyi cukor kell bele, ami helyett mi édesítőt használtunk. Az egészet botmixerrel kell összekeverni, majd állni hagyni kb. 5 percet, hogy a zab megszívja magát a nedvességgel, vagyis kicsit besűrűsödjön a cseresznyetöltelékünk.

Kár volt lefényképezni. Most álmodozhatok róla a legközelebbi készítésig
Cseresznyés-zabos palacsinta

Hozzávalók:
  1. 250 g cseresznye (magozott)
  2. 6 ek zab
  3. 1 kk cukor
  4. fél kk fahéj
Az utolsó darab cseresznyés palacsinta
A cseresznyetöltelék állaga lekvárszerű lesz, és nagyon finom, ahogyan a fahéj megbolondítja az ízét! A palacsinta egyébként cseresznye lekvárral is finom, de a fenti palacsinta töltelékhez hasonló ízű cseresznyeturmixot így kell készíteni.

A cseresznye magját se dobd a szemétbe, mert az egész család számára hasznos dolgot lehet belőle készíteni! Ha érdekel, hogy mit, itt írok a cseresznyemagról.

Megjegyzések