Mi mindenre jó a kutyagallér?

Beigli kiskutyánk ránk hagyta a kutyagallérját. Miközben még mindig kesergünk amiatt, hogy elveszítettük őt, közben a kis gallérja egyike azoknak a minket körülvevő mindenfélének, amik percről-percre felidézik a vele töltött időt.

A gallért ezért eszünkben sincs kidobni a szemétbe, ehelyett inkább újrahasznosítjuk, miközben emlékezünk a boldog pillanatokra, mikor még velünk volt. Az újrahasznosított kutyagallérról pedig évek múlva is ő fog eszünkbe jutni, ahogy szinte mindenről...

A kutyagallér újrahasznosítása

Kétféleképpen is fel tudtam használni a gallért. Amikor épp zajlott a palántázás, tejfölös poharakba ültettem el a paprika-paradicsom magokat, és az első körökben rendszerint elfelejtettem, hogy melyik pohárban mi van. Akkor alkoholos filccel ráírtam kívül, a poharakra, hogy mi van bennük, de ez a legközelebbi alkalommal már nem fedte a valóságot, mivel többször is próbálkoztam, de a tejfölös poharaim száma korlátozott volt.

A többedik ültetésnél épp a kezem ügyében volt a masszív, vízálló kutyagallér, és beugrott, hogy nemrég a vetőmagok jelölésére jégkrémes pálcikákat láttam használni egy blogban. Az nagyon tetszett, de még nem jutottam el odáig, hogy ilyet vásároljak. Most viszont itt volt ez az erősnek tűnő anyag, amiből tartós jelölő pálcát lehet készíteni, csak egy olló és egy alkoholos filctoll kell hozzá.

Így néz ki a házi készítésű, vízálló növény jelölő tábla
Mielőtt a teljes alapanyagot feldaraboltam volna, beugrott még valami. A botmixerünk fröcsköl. Pedig a gyártó adott hozzá egy műanyag edényt is, ami jó mély, de attól függően, hogy mit mixelünk, a gép sajnos így is kifröcsköli a folyadékot.

Láttam a neten, hogy vannak megoldások erre a problémára, de nem tudom rávenni magam, hogy többezer forintért megvegyek egy "fröccsenésgátló fedőt" a botmixerhez. Ehelyett megcsináltam magam:

Ezreket spórolhatsz meg a házi készítésű botmixer fröccsenésgátló fedővel!
Egyszerűen kivágtam egy akkora körformát, amit a gallér mérete adott. Egyik oldalról bevágtam az anyagot a kör közepéig, majd kivágtam egy - a botmixer-szár méretének megfelelő méretű - kört a nyersanyagból. Ilyen egyszerű, és mégis nagyszerű! Ezzel védjük a környezetünket, és Beigli ilyen formában is velünk maradhat.

A következő tervem, hogy készítek egy cseresznyemaggal készült kispárnát. A párnahuzat abból a huzatból készül majd, ami Beigli fekhelyének a huzatja volt. A cseresznyemag párna jó az ízületekre, és sok más nyavalyára is!

Megjegyzések