Praktikus megoldás a gusztustalan virslire

Budapesten anyukámat mindig "kinevettük", amiért gyűjtötte az uborkás vödröcskéket. Bocsánat, anyu! Azóta nálunk is tucatnyi műanyag vödör sorakozik a szekrényben, és én úúútálom a műanyagot!

Mostanra viszont beláttam, hogy hasznos kis darabok ezek itt fenn, a hegyen, ahová a madár se jár, hisz hulladék ide vagy oda, az újrafelhasználás elmélete szerint próbálunk élni, ami annyit jelent, mindennek jónak kell lennie valamire. Najó, ez azért nem 100%, hisz szemetet nem gyűjtünk, de amiből ki lehet hozni valamit, abból ki is kell!

Már kezdett idegesíteni a kihasználatlan vödör mennyiség a szekrényben, amiből néhányat a bogyós gyümölcsök fagyasztására használtunk, de még így is maradt belőle. Aztán egy szép napon, amikor az új hűtőszekrény "tele volt" virslivel, azon gondolkodtunk, hogyan vehetnénk ki a gusztustalan, tartósítószeres löttyből, amibe rakják. ...és akkor beugrott a Saga reklám a TV-ből, amiben a vödrös virsli falatkákat reklámozzák. Adta magát a megoldás: éljen a műanyag vödör!


A képen látható zacsi 1 kilónyi virsli tartalma egy az egyben belefért a 850 grammos tejfölös vödörbe, leszámítva azt a négy darabot, amit megettünk ebédre. Így a büdi tartósítószeres lé a zacsival együtt megy a szemétbe, a virsli a vödörben pedig a fagyasztóba!

Mivel állattartással egyelőre nem kívánunk foglalkozni, ezért a húst a boltban kell megvennünk. A tyúk és a nyúl tartásban gondolkodtunk, de azt hiszem, az nem nekünk való... A virslik általános összetevőire most nem kívánok kitérni, annyi szemét van a boltok polcain, néha egy-egy virsli nekünk is belefér...

...és a virsli a vödörbe is belefér!!!

Megjegyzések