Hogy lehet, hogy nem létezik burgonya futár???

Amikor Budapesten körfolyosós házban laktunk, időközönként meglátogatta a házat a burgonya árus, aki 20 kg-os zsákokban árulta a krumplit. A második emeletre kellett felcipelnünk a megvett árut, de megérte, mert autó híján ez így is nagy segítség volt.

Vidéken az ember megpróbálja megtermelni magának a krumplit, ami többnyire sikerül is, de mi még zöldfülűek vagyunk, és csak kevéske krumplit sikerült "legyártani" magunknak, így a krumplit sajnos a városi életünkhöz hasonlóan most még itt is be kell szereznünk. Piac sajnos csak egy hónapban egyszer van, (de ott talán nincs is krumpli), a közért 3 km, ezért bringás hegylakóként néha jól jön a segítség, ami a cipekedést illeti.

A fentiek végett szerettünk volna egy nagy zsák krumplit, hagymát a pincébe, de hiába kerestem a Neten a krupli futárt, úgy néz ki, nem létezik ilyen...?!

Saját burgonyánk
Krumpli a kertből - Miért nem hoz ilyet senki házhoz?
Pelenkafutárt, gyógyszerfutárt, mézfutárt, paprikafutárt és hasonló, egy valamire specializált futárokat találtam, (még fenyőfa futár is van!) de olyan, hogy burgonya futár a legnagyobb meglepetésemre nincs. Szomorú, hogy gyógyszert előbb hoznak házhoz, mint élelmiszert!

Emiatt kénytelenek vagyunk a krumplit magunk hazacuccolni biciklivel. Többször veszünk kevesebbet, és nincs tartalékunk. Ill. ritkán élünk a GRoby nyújtotta házhozszállítás lehetőségével. Talán gyakrabban is ezt tennénk, ha nem lenne ilyen drága (1600 Ft).

Az effajta bevásárlással az a bajom, hogy korlátozva van a megvásárolható termékek darabszáma, így 20 kg krumplit pl. nem tudok venni náluk. ...és előfordul, hogy nem is akarunk bevásárolni, csak krumpli kéne...

Van valakinek valamilyen ötlete? Esetleg tud valaki olyan burgonya futárról, aki szállít Tordasra nagy zsák krumplit? A segítséget előre is köszönjük!

Megjegyzések