Másodszor találtunk műanyag darabot a Tesco virsliben

Tudom, hogy a virsli nem a szín hús definíciója, és azt is tudom, hogy sokan lebeszélik az embert arról, hogy egyáltalán virslit egyen. De én még mindig bízom abban, hogy egyszer olyan virslit ehetek, mint régen, amikor még nem szójából és E-betűkből álltak ezek az élelmiszerek. Ebben az álomvilágban élve kóstolgatjuk néha a különböző gyártók termékeit, legutóbb a Tesco egyik saját márkás termékét szemeltük ki...

A Tesco Value baromfi virsli nagyon jó árú portékának bizonyult, ráadásul 1 kilós kiszerelésben gyártják, így sokat kaphat belőle a vásárló olcsón. Nagyon elégedettek voltunk az árával, és ízlett is. Már többször vettünk belőle, ezt bizonyítja egy korábbi posztom is, amiben egy virsli tárolási praktikát osztottam meg a kedves olvasókkal. De minden csoda három napig tart...

Bár ezt a virslit sem épp az összetevői miatt szeretjük, azért vettünk belőle néhányszor. Amit azonban most találtunk benne, az egyértelműen elvette a kedvünket ettől a terméktől. A virsliben ugyanis egy 1 cm-es műanyag darab volt!
A piros műanyag darab a virsliben. Video is van.
Első pillanatban azt hittem, hogy chilis virslit vettünk, mert ettünk már olyat, és szerettük is. Az pont így néz ki. De a piros színű darabka kemény volt, és hegyes, és (remélhetőleg) csak egy darabka volt a virsliben. Nem tudom, a meglepetés hatására miért vettem kezembe a csomagolást, de megnéztem alaposabban is az összetevőket:

baromfihús (40%), ivóvíz, sertés bőrkepép [sertésbőr, ivóvíz, étkezési savak (tejsav, citromsav)], bőrös baromfizsiradék, szójafehérje, burgonyakeményitő, étkezési só, sertés állati fehérje, stabilizátor (trifoszfátok), ízfokozó (nátrium-glutamát), antioxidánsok (citromsav, nátrium-eritroaszkorbát), füstaroma, fűszerek, fűszerkivonatok, színezék (kárminsav), tartósítószer (nátrium-nitrit).

Mit mondhatnék?!

A Tesco virsli: úgy szerettünk volna hinni benne...
Az ember sokszor elnéző, és még így is legyint, hogy egyszer mindenkivel előfordul. Én úgy gondolom, ez nem olyan jellegű probléma, ami előfordulhat, hiszen a hegyes műanyagdarab akár kárt is tehetett volna bennünk. Mégis bízva a véletlenben, újra vettünk a virsliből, és két hónappal később ismét találtunk benne egy műanyag darabot. Na ekkor már írtunk a Tesconak. (A fenti képen a második eset látható.)

Visszatérve az összetevőkre, ezek után kedvet kaptam azok kielemzésére. Elképesztő, hogy egyes élelmiszereket milyen adalékanyagokból raknak össze! Ebben a virsliben pl. a nagy vitákat kiváltó nátrium-glutamát (E621) tölti be az ízfokozó szerepét, nem értem, hogyan lehetséges, hogy az efféle adalékanyagok felhasználását engedélyezik az élelmiszeriparban.

Tulajdonképpen teljesen elment a kedvem ettől a virslitől, nem tudom, hogy a jövőben akarom-e tovább keresgélni az ehető fajtát. Napok óta terveztem megírni ezt a cikket, ma végre rávettem magam, erre egy másik oldalon meg mit olvasok: saját márkás majonézt hívott vissza a Tesco. Tegnap több híroldal is írt erről. A múltkori virsli esetnél mi is épp majonézbe mártogattuk a virslit (lásd a fotón!), még jó, hogy mi nem az problémás majonézt vettük meg...

Száz szónak is egy a vége: nagyon úgy néz ki, hogy egy darabig nem fogunk virslit enni!

Kedves olvasó! Te tapasztaltál már ilyet, vagy hasonlót élelmiszerben? Esetleg tudsz nekem ajánlani olyan virslit, ami húsból van van adalékanyagok helyett? Köszönöm a segítséget!!

Megjegyzések