Szeretet befőtt: karácsonyi ajándék nagymamának

Nagyon szeretem a nagyszüleimet, de nagypapám egy hónappal ezelőtt meghalt. Mivel nagymamám kerek 60 év után egyedül maradt, szerettem volna valami olyan szimbolikus ajándékot adni neki, ami arra utal, hogy szeretjük őt, és nincsen egyedül.

Szív alakú dekorkő
Itt, vidéken nem sok lehetőség van az ajándék vásárlásra. Ahhoz, hogy ezt mégis megtehessük, vagy vonatra kell ülnünk, hogy egy nagyobb üzletet találjunk, vagy Interneten kell megrendelni az ajándékot. Én a saját készítésű ajándék mellett döntöttem, aminek hozzávalóihoz olcsón hozzájuthatok, ám a kész ajándék jelentése annál többet jelent, eszmei értékű.

Annyit tudtam, hogy szívecskékkel akarok dolgozni. Rengeteg szívecskés ajándékot néztem végig a neten, a szívecskét ölelő plüssmackón keresztül a szív alakú fényképtartón át a szív formájú párnáig, de egyik sem volt az igazi...

Végül rátaláltam a képen látható szívecske dekorációra, aminek láttán a szívecskék élénk piros színéről beugrottak a málnaszörpök, és a befőttek, amiket nagymamám rendszeresen el szokott tenni télire.

Azonnal ez ugrott be a képről, ezért nem gondolkodtam tovább, hogy mi legyen az ajándék, beindult a fantáziám. Arra gondoltam, hogy most én fogok befőttet készíteni a nagymamámnak, amihez az alábbi hozzávalókra volt szükségem: 1 db kis méretű! befőttes üveg, 1 db kartonpapír, kb. 30 cm madzag, 1 db muffin papír, 3 csomag szívecske.

A szeretet befőtt hozzávalói
A fantáziám messzebbre ért, de abból kellett dolgoznom, ami itthon volt. Így az eredeti tervemtől eltérően textil helyett muffin papírt használtam az üveg tetejére, az üvegre ragasztott címke helyett pedig saját készítésű "üdvözlőkártyát" aggattam az üveg nyakára. A végeredmény így néz ki:

Szeretet befőtt a nagymamámnak
Nem bántam meg, hogy emellett az ajándék mellett döntöttem, mert a szívecskék nagyon tetszenek és szerintem így egyben jól mutatnak. Ha egy-egy szívecske "elkolbászolna" is abból az üvegből, azt se bánom, hisz valószínűleg jó helyre fog kerülni! :)

Szeretettel készült...
Hogy mutat a kezemben? Szerinted örülne ennek a látványnak egy nagymama? Karácsonykor fogom odaadni neki, addig lehet, hogy a címkén még csinosítok egy kicsit!

Ha tetszik a "Szeretet befőtt" ötlete, és szeretnél te is készíteni egyet, a fenti hozzávalókkal tíz perc alatt elkészítheted a saját verziódat, a szívecskéket ebben az üzletben tudod beszerezni hozzá. (A bolti fotótól ne ijedj meg, a szívecskék élénk pirosak, mint ebben a posztban! A legelső képet külön kérésre ők készítették a termékről!)

Kérlek, ha te is elkészítetted az ajándék befőttet, mutasd meg, kíváncsi vagyok, te mit hozol ki belőle! Ha pedig írsz is róla a saját blogodon, kérlek, hivatkozz erre a posztra a blogodban! Ha pedig te nem akarsz ilyennel foglalkozni, de tetszik az ötlet, örömmel venném a megosztásodat, hiszen nekem az egy fontos visszajelzés! Előre is nagyon köszönöm!

Megjegyzések