Divat állatvédők kíméljenek!

Néhény éve, amikor a hajnalig tartó otthoni munka következtében kimerültségemben elájultam az utcán, azért dolgoztunk, hogy néhány kutyának jobb élete lehessen. Ez a munka egy kutyás weboldal működtetése volt, amely aktív működése során egyesületté nőtte ki magát.

Az egyesület létrejöttét követően egy idegösszeomlás térített észhez. Egyrészt ne akarjak minden kutyát megmenteni, másrészt ne akarjak minden emailben írtaknek megfelelni és a feldolgozatlan emaileket már tegnapra megcsinálni, harmadrészt ne dolgozzak hajnalig, míg végül szokjak le a cigiről.

Játék kutyusok
Az állattartáshoz, állatvédelemhez fel kell nőni! Fotó: pixabay.com
Az utcai ájulásaim és a pánikrohamaim annyira megrémítettek, hogy 18 év dohányzás után különösebb erőfeszítés nélkül sikerült leszoknom a cigiről. Semmilyen csodaszert nem használtam, csak tartva attól, hogy rosszulléteim a cigitől vannak, elhatároztam, hogy többé nem gyújtok rá, csak buliban. De mivel a rosszullétek nem múltak, már a bulikban sem kívántam a cigit.

Ennek már hat éve és szeretném azt hinni, hogy soha többet nem kell attól az állapottól tartanom, ami akkor lett úrrá rajtam! Bár 100%-osan életmódot változtattam, van valami, amit magammal hoztam: nem tudok több kínzott állatról készült fényképet megnézni, amit a Facebookon erőszeretettel osztogatnak az állatvédők! Én nem vagyok annak a híve, hogy a problémákat söpörjük a szőnyeg alá, sőt! (Hiszen ezt már az legelső bekezdésben említettem!)

De kikérem magamnak, hogy állatbarátként reggeltől-estig kínzott, csonkított és balesetet szenvedett állatok fotóit kelljen néznem! Régóta leíratkoztam minden olyan sz.rról, ahol ezeket nyomták reggelente az arcomba, mert nem akarok újra hetekig tartó gyomorideget, teljes étvágytalanságot, hasmenést és még sorolhatnám... De a minap ismét találkoztam egy megcsonkított kutya fotójával a naccságos Facebookon. Ha csak egy emberhez is eljut az üzenetem, már megérte:

Kérek mindenkit, ha tenni akar az ilyen férgek ellen, akkor ne szóljon hozzá, ne ossza meg, ne hőbörögjön az Interneten, hanem lépjen a tettek mezejére! Annyi állatvédő egyesület létezik a világon! Ha bántja az igazságérzetedet, hogy ilyesmi törént, lépj be a helyi állatvédőkhöz, tegyél feljelentést, vagy tudomisén! De ne a neten irogass, mert egy anyázós Facebook possztal SEMMIT nem teszel az állatkínzók ellen!

Sőt, még tovább terjeszted az ilyen képeket, hogy még nagyobb "hőst" csinálj belőlük! Én köszönöm, nem szeretnék ilyen fényképeket látni és majd ha újra kutyamentéssel akarok foglalkozni, akkor jelezni fogom!

Kérlek, NE ONLINE működj közre az állatvédő eseményekben! Ha kitartasz a véleményed mellett és komolyak a szándékaid, lépj be valamelyik egyesületbe, ahol törvényes úton, a szervezet aktivistájaként léphetsz fel az állatkínzók ellen!

Megjegyzések