Málnás süti: málnás morzsaszelet

Idén, ha minden jól megy, lesz saját málnánk. Tavaly előtt volt termés bőven, de az elmúlt évben valamit rosszul csináltunk, mert egyetlen szem málna sem volt a bokrokon. Pedig több málnatövet ültettünk, hogy legyen bőséggel. Óvtak minket attól, hogy szaporítsuk a málnát, mert állítólag nem lehet kiírtani, de mit tehetnénk, ha egyszer imádjuk?! Hát még a málnás sütiket...

Ennek a sütinek olyan jól nézett ki a fotója, hogy ha lett volna itthon málna, azonnal nekiállok, de nem volt, így várnom kellett egy legközelebbi valamelyik vásárlásra. A Pinteresten találtam az eredeti receptet és megérte lefordítani, mert nagyon finom lett! Kb. fél óra alatt elkészült!



A málnás morzsaszelet hozzávalói:
  • liszt: 3 bögre
  • cukor: 1 és egy fél bögre (külön)
  • sütőpor: 1 tk
  • só: 1/4 tk
  • fahéj: 1/4 tk (őrölt)
  • margarin (1 bögre)
  • tojás: 2 nagy db (enyhén fel kell verni!)
  • mandula aroma: 1 tk
  • kukoricakeményítő: 1 ek
  • málna: 4 bögre
  • dió: 10 dkg a tetejére (elhagyható!)
A málnás morzsasüti készítés alatt

A málnás morzsaszelet elkészítése:

  1. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, egy bögre cukrot, a sütőport, sót és a fahéjat, majd keverd hozzá a margarint, amíg durva morzsához hasonló állaga lesz!
  2. Keverd hozzá a tojást és a mandula aromát!
  3. A tészta kétharmadát nyomkodd bele egy kivajazott tepsibe!
  4. Egy nagy tálban keverd össze a kukoricakeményítőt és a maradék cukrot; add hozzá a málnát és óvatosan keverd össze őket! (Én egy kicsit melegítettem a málnás keveréken, hogy egy kicsit megroggyon.)
  5. Kanalazd a tésztára a málnakeveréket, majd hintsd meg a tetejét a maradék morzsa keverékkel és ha van darált diód, az is mehet rá!
  6. 180 fokon kell sütni sütőtől függően kb. 20-30 percig, vagy amíg buborékos. Ha barnulni kezd a morzsa a tetején, akkor már jó!
  7. Hűtve érdemes tálalni, mert akkor sokkal finomabb!
Örömmel venném hozzászólásodban a fenti sütemény változatokat! Mindenféle málnás sütemény érdekel, előre is köszönjük! :)