Hol lehet kapni frézia virághagymát?

Nagymamám kedvenc virága a frézia. Szeretnénk ültetni a kertbe jó sokat, hogy amikor megnő, tudjunk neki vinni belőle. Idén nem az első, hogy fréziát szeretnénk venni, tavaly is próbálkoztunk, de házhozszállítással ez úgy tűnik, lehetetlen!

Értem én, hogy ültetési szezonban küldik, értem azt is, ha nincs raktáron/készleten, sőt! Azt is megértem, ha a szállítási idő 1-2 hét. De esetünkben nem ez történik, hanem az, hogy a webáruházak beleszarnak abba, hogy az ember leadott egy megrendelést. Nem értem, miért nem lehet e-mailben tájékoztatni a továbbiakról, eloszlatni a kétségeket és türelemre inteni. A jelenlegi rendelésemről még azt sem tudom, él-e még, mivel a cég sz_rik válaszolni a leveleimre!

Ilyen csokrot szeretnék vinni a nagymamámnak, de lehetetlen! Fotó: pixabay.com

Frézia virághagyma vásárlás


Az első próbálkozásunk alkalmával megrendeltük a virághagymát a viraghagyma.com weboldalról. Megkaptuk a visszaigazolást, de nem jutottunk el a szállításig, mert sokáig ültek rajta. Lehet, hogy itt én voltam a türelmetlen, mert még nem vágtam, hogy ültetési szezon, blabla. Nem tudom, lehet... Akkor a megrendelést inkább lemondtuk.

Második alkalommal a Praktikerből rendeltük meg a hagymákat. Ki is fizettük, de jött egy visszaigazolás, hogy nincs náluk raktáron frézia virághagyma, ezért visszautalták a pénzt. Ha szezonon kívül rendeltünk, akkor hibáztunk, ok. De abban viszont ők hibáztak, hogy a termék kint volt a weboldalon. Akkor még zöldfülűként honnan kellett volna tudnom, hogy decemberben nem lehet frézia virághagymát venni?! :D

Idén a harmadik alkalommal próbálunk ehhez a virághoz jutni, ezért megint nekirugaszkodtam. Ezúttal alaposabban megnéztem a szállításról szóló információkat, mivel "élőlényről" van szó. (A virághagyma az élőlény?!) Megint magamban kerestem a hibát, nem-e én olvastam el valamit rosszul, (csodálkozunk, hogy nincs az embereknek önbizalma?) de nem! A jelenlegi megrendelésemet február 25-én adtam le, visszaigazolásban ezt kaptam:
"A nálunk rendelhető cikkek jellegéből adódóan pontos szállítási határidőt nem tudunk megadni. A növényeket a megfelelő ültetési időben szállítjuk. Eltérő ültetési idő szerint kért megrendelését együtt csak a későbbi szállítási idő szerint tudjuk teljesíteni. (Pl: gyümölcsfa+virághagyma, balkonnövény). Amennyiben az ültetési idők szerint külön időpontban kéri a növényeket, úgy kétszer számolunk fel szállítási és csomagolási költséget. Kérjük szíveskedjék ezt a megrendelésénél jelezni!

A küldés időpontját az időjárási viszonyok befolyásolhatják. A növények a készlet erejéig szállíthatók."
Ebben a tudatban várjuk mostmár lassan egy hónapja a fréziát és még mindig semmi! A cégnek kb. egy hete írtam e-mailt, semmi válasz! Várok tovább, mostmár kíváncsiak vagyunk! Azért sem mondjuk le! Ha valaki tud megbízható webáruházról, ahol frézia virághagyma kapható, kérem, linkelje be nekem! Mert nagyon úgy néz ki, hogy máshol kell boldogulnom! Vagy ebben az országban sehol nem lehet ilyet kapni? Ilyen ritka lenne ez a virág?!

Előre is köszönök minden segítséget!