Kókuszgolyó recept egyszerűen (mindent bele golyó)


A klasszikus kókuszgolyó szerintem akkor finom, ha laza, és behűtve nem kőkemény. Nem szeretem, ha kevés benne a cukor, vagy amikor túl van kakaózva. A büfékben és a cukrászdákban sokszor már olyan íztelen vackokat árulnak, hogy hiába volt gyerekkorom kedvence a kókuszgolyó, ma már messze kerülöm a vásárlását. Ez a recept finom, puha és édes kókuszgolyót eredményez, amit még finomabbá tett, hogy raktam bele 4 evőkanál áfonyás müzlit is.

A legegyszerűbb édesség a világon a "Mindent bele golyó"!

Hozzávalók a kókuszgolyóhoz:

  • háztartási keksz: 250g (le kell darálni!)
  • sütőmargarin: 10 dkg
  • cukor: 13 dkg
  • kakaópor: 2 ek (cukrozatlan)
  • áfonyalekvár: 1 ek
  • rum aroma: 15-20 ml (kb. a kis aromás doboz fele)
  • tej: 1,5 dl
  • kókuszreszelék (vagy amibe a panírozni szeretnéd)

A klasszikus kókuszgolyó elkészítése:

  1. A "panír" kivételével tedd egy tálba a száraz hozzávalókat (keksz, cukor, kakaópor) és keverd össze őket!
  2. Jöhetnek hozzá a nedves hozzávalók: először a margarin, utána a lekvár, a rum és a tej.
  3. Keverd el jól a hozzávalókat, majd formázz belőle dió méretű golyókat!
  4. A kész golyókat forgasd meg ízlés szerint kókuszreszelékbe, vagy más darált finomságba!