Melegszendvics a faluban!

Régi álmom vált valóra azzal a melegszendviccsel, amit a helyi cukrászda jóvoltából kn. 20 év után újra ehettünk! Nem írtam el, tényleg cukrászdára gondolok! Mert a faluban egyetlen ilyen van, akinek nem tetszik, bizony, messzebb kell mennie cukrászsüteményért!

A szomszéd településen (5 km) vannak pizzériák, büfék és Tesco, amikhez a magunkfajta pesti szokott, de a faluban csak egy étterem van és néhány apró élelmiszerbolt. Ez nem is baj, hisz nincs többre szükség, csak sajnos a kisboltok nagyon drágák! Ezért van az, hogy néha függetlenségünknek ellentmondva házhozszállíttatjuk az élelmiszert, legalábbis a több kilós tételeket, amiket biciklivel nehéz lenne két naponta felcipelni a hegyre.

Nade néha megéhezik az ember és mégiscsak útnak indul a biciklivel...

Miért nem csináltunk róla külön egy fotót?! :)

Kísért a régi melegszendvics

Már tavaly év végén szó volt arról, hogy lesz melegszendvics a faluban, de mi csak most tudtuk megkóstolni. Úgyis a postára kellett mennünk, ezért beugrottunk egy Hot-Dogra és egy melegszendvicsre a cukrászdába. Az utat már az új bringára szerelhető fényképezőgéptartó használatával tudtuk megtenni, amit az Ebay-en vettünk. Ez volt az első alkalom, hogy kipróbáltuk, szerintünk 500 forintot megért. A postán hamar végeztünk, azután irány a kaja!


A Hot-Dog előbb érkezett, azt Thomas hamar el is pusztította. Csak ezután érkezett az óriási, isteni finom melegszenya. Nagyon kellemesen csalódtunk benne, mert visszarepített minket a 90-es évekbe, amikor megismertük egymást. Abban az időszakban, amikor megismerkedtünk, gyakran ettünk melegszendvicset a Móriczon, de sajnos azt a büfét (és még sok másikat) már réges régen bezárták.

Mára már egyetlen régi büfét sem ismerünk, ahol ilyen finom melegszendvicset lehetne enni. A retro büfék helyét átvették a modern látványpékségek és pizzériák, a műanyag pohárban kimért kóla már csak műanyag üvegben kapható és még sorolhatnánk. Bár sajnos mindez már a múlté, legalább a melegszendvics visszatért, aminek nagyon örülünk!

Megjegyzések