Motivációk a költözésre: Kutya WC

Költői kérdés következik:
Vajon melyik gazdi az, aki egy ilyen helyre viszi a kutyáját, hogy elvégezze a dolgát? Tovább megyek: Melyik kutya tud olvasni?! Ellenben a gazdik el tudnák olvasni a használati útmutatót ha lenne, de nincs. Vagyis aki arra téved, egészen biztos vagyok benne, hogy nem ismeri a kutyagumi zacskó fogalmát!

Kutya illemhely
Ezt a tervező sem gondolhatta komolyan...
Szintén költői kérdés: Vajon egy rendeltetésszerű használat során egy többtízezres lakosú kerületben milyen szaga lenne egy ilyennek?! ...és vajon a környék lakói mennyire örülnének neki?!

A képen látható Kutya WC egyébként már megszűnt. A közelében egy elkerített, dupla kutyafuttatót létesítettek, az már valami! Tisztelet a változás kiötlőjének!

Az előbb említett kakiszacsiból többféle is létezik, vannak ingyenes, egyesületi kutyagumi zacsik, közterületen elhelyezett zacsik és még a jobb állatorvosi rendelőkből is ingyen elvihető a zacsi, már aki akarja használni. Mi használtuk anno, mert tisztában voltunk vele, hogy milyen szag és tisztaság lesz a környéken, ha ezt nem tesszük meg. Ezt kéne mindenkinek megértenie, aki nem tesz hasonlóképpen.


Igen, mi is találkoztunk injekciós tűkkel a parkban és mi is felháborítónak tartottuk, hogy ilyen körülmények mellett kell felszedni a kutyakakit, de míg a tű ellen nem tehetünk semmit (legfeljebb panaszt a megfelelő helyre), addig a kutyagumi ellen igen! Mi sem örülnénk neki, ha az ablakunk alá piszkítanának a négylábú kedvencek!

Igaz, a mi Beigli kutyánk utolsó évét (szobakutyaként) kertes házban tölthette, a kerti futkározások  mellett mindig elvittük sétálni őt, mert a kertben tartott kutyáknak is szükségük van a mozgásra! ...és bár a zártkert övezetben nem volt lehetőségünk összeszedni a kutyagumit, mert sehol nincs kihelyezve gyűjtőláda (és a természet le is bontja a zöldben), azért nálunk mindig volt itt is egy-egy zacsi, ha véletlenül rossz helyre kerülne a csokikrém!

Visszatérve a szenzációs Kutya WC-re: sajnos a belvárosban mindig is hiány lesz a kutyafuttató, amit sokan összetévesztenek a Kutya WC-vel. Igaz, a jelek szerint létezik Kutya WC is, az azonban nem keverendő össze a kutyafuttatókkal, ahol a kutyust futtatni kell és engedni neki, hogy a többi négylábúval játsszon. A Kutya WC-nek viszont továbbra sem értem a funkcióját, mi ezt így oldottuk meg:

Az okos kutyák csatornába pisilnek
Beigli megtanulta. Tanítsd meg te is a kutyádnak!
Igaz, egyre több elkerített kutyafuttatót létesítenek a különböző kerületekben, a kutyafuttatók száma soha nem lesz elegendő! Mert a gazdik nagyon furcsák! Hiába minden futtató, hiába minden házirend, ahogy máshol, itt sincs soha semmiben egyetértés, mert bár a kutyákat megszelidítettük, az ember embernek mindig is a farkasa marad!

Megjegyzések