Friss nyúlhús Gyulabától

A szomszéd Gyulabától kaptunk friss nyúlhúst. Ettünk már nyulat, de a pösti embör csomagolt csirkerészekhez van szokva, szóval újabb érdekes kihívás elé állított a sors, amit Thomas egy cseppet sem bánt! Kezébe vette hát a dolgot, meg a nyulat és olyan ebédet készített, hogy a híre még az Üveghegyen is túl jutott!

Én életemben először Görögországban ettem nyúlhúst. Nincsenek rossz emlékeim róla, de akkor csak egy falatot kóstoltam. Szóval mondhatjuk, hogy most ettem életemben először nyúlhúst és minden finnyásságom ellenére nagyon ízlett!

Milyen a nyúlhús íze?

Teljesen más! A színe a csirkéé és talán az íze is ahhoz hasonlít a legjobban, de mivel mi hagymát hagymával eszünk, így van ez a nyúlcombbal is.

A hús tökéletesen beszívta magába a fokhagyma ízét, ezért kétség nem fér hozzá, hogy ez nekünk való kaja! Annál is inkább, mert nagyon egészséges és talán ritka betegségünk tüneteire is jó hatással van. Érdekes, hogy a nyúl húsának állaga szemre sokkal rágósabb, de evés közben kellemesen csalódtunk, hisz egyáltalán nem volt rágós! Sokkal tömörebb, kevésbé omlós, mint a csirke, vagyis a nyúl húsa nem esett le a csontról, mégis olyan finom, hogy nem is értem, hogyan élhettem eddig nyúlhús nélkül?!

Miért egészséges a nyúl?

Elsősorban alacsony zsír- és koleszterintartalma miatt. Bár ilyen szempontból mindenki a csirkét isteníti, a nyúlnak még kevésbé zsíros a húsa, mint a csirkének, ezért nem csak azért lehet bátran fogyasztani, mert finom, hanem mert könnyen emészthető, tehát nem hízlal! A nyúlhús nátriumtartalma szintén alacsony, ezért a magas vérnyomásban szenvedőknek különösen ajánlott!
A nyúl húsa továbbá kiváló fehérje forrás és tele van B vitaminnal!

Nyúlcomb sütve (Sült nyúl recept)

Hozzávalók 2 főre:
  • szalonna: 2-2 kb. 1 cm vastag szelet
  • fokhagyma: 8-10 gerezd
  • vöröshagyma: 1 fej
  • paradicsom: 1 db
  • nyúlcomb: 2 db
A sült nyúlcomb elkészítése:

Miután a combokat megmostad, sózd és borsozd be őket! Helyezd őket a két-két szelet szalonna közé, majd rakd be őket a tepsibe! Vágd fel a paradicsomot és rakd a két comb közé őket, majd a tetejükre mehet a fokhagyma és a hagyma! Ami mellé fér csak el, az mehet mellé!

180 fokos, légkeveréses sütőben isteni finom ízűre sül össze a szalonnával! Jó étvágyat!
Mi biztos, hogy nem utoljára ettünk nyulat!

Te hol és mennyiért veszel nyúlhúst? Kérlek írd meg nekünk alább!

Megjegyzések

Foglalj helyet nálunk!

Booking.com