Bezárt a Jégbüfé, a gofri elfogyott...

Bár eddig nem sok jót írtam le Budapestről, azért nem szabad elfelejteni, hogy ott nőttem fel, ott ismerkedtünk meg Thomasszal, és ott ettük azt az isteni gofrit, ami mostantól megszűnik. A Jégbüfé egyike annak, ami nagyon fog hiányozni Budapestről!

A Jégbüfé minden jó hírneve ellenére is van, akinek csak egy cukrászda, nekünk viszont nagyon sokat jelentett! Főleg gofrizni jártunk oda, de természetesen a cukrászsüteményekből sem féltünk kérni, kedvenceink az őznyelv, a francia krémes, a málnahabos és az almás pite voltak, de régebben ettünk itt sajtosrudat is, és még sorolhatnám...

Dér István csokis gofrija a Jégbüféből
A kedvencünk azonban a gofri volt, mi inkább azért jártunk oda. Eleinte vaníliásat kértünk, aztán magam sem tudom, hogy miért, én áttértem a csokisra. A barackízes gofrit méltatlanul hanyagoltuk, pedig az is nagyon finom volt. Nem úgy, mint a környéken nyílt új gofris, ahol legalább tízféle ízű gofri kapható, mégsem olyan finom, mint a "mi gofris bácsinké"!

A gofris bácsi már emlékezett ránk, hát még mi rá! A gofri majszolása közepette számtalanszor emlegettük, vajon hány éve csinálja, mert amióta az eszünket tudjuk, mindig ő volt "Budapest gofris bácsija", aki reggeltől estig megállás nélkül sütötte a gofrit az arra járók nem kis elégedettségére. Budapesten rajta kívül egyedül az állatkertben volt egy hozzá hasonló, ikonikus bácsi, a keleti édességárus személyében.

Az RTL Klubnak nem egyszer javasoltuk, hogy készítsen riportot a gofris bácsival, mert szerintünk nagyon érdekes, sokakat érdeklő téma, még csak válaszra sem méltattak. Úgy látszik, valamilyen negatív történésnek kell lennie (pl. be kell, hogy zárjon egy üzlet) ahhoz, hogy ők is elég érdekesnek találják a témát...

Pedig az index.hu azt írja, a népszerű gofrisbá' majd 30 éve süti nekünk az ínycsiklandó finomságot, aminek a Ferenciek terét átjáró illatának a külföldi turisták se tudtak ellenállni.
"Huszonkilenc éve dolgozik Dér István cukrász, azaz a gofris bácsi a Jégbüfében. Hozzá köthető, hogy itthon is népszerű lett ez az édesség. A mai nappal végleg bezár az ikonikus cukrászda, ő pedig soha többé nem hajlandó gofrit sütni, helyette nyugdíjba vonul."

Kedves Gofris bácsi! Ha mind az ötven első randinkon nem is volt mindig gofri, azért KÖSZÖNJÜK, hogy a 29 évből legalább 18 éve a vendége lehettünk, és Budapest legfinomabb gofrija megédesíthette a szürke hétköznapjainkat! A mi életünkben a Jégbüfés gofri nem csak akkor játszott nagy szerepet, amikor gondtalanul éltünk, erre a gofrira szorult helyzetben is telt, amikor pedig még párizsira is alig volt pénzünk!

Nagyon szerettük a gofrit, senki se csinálta olyan jól, mint a gofrisbá'! Sok örömöt szerzett vele nekünk és nagyon sokunknak! Bízunk benne, hogy valamilyen úton-módon azért a jövőben is hozzájuthatunk majd kedvenc gofrinkhoz, apropó, a budai Jégbüféről miért nem beszél senki?!

Megjegyzések

Foglalj helyet nálunk!

Booking.com