Bort vedelek és vizet prédikálok?!

Tudom jól, hogy a blog címe kissé ferde, hiszen függetlenül élni csak szélsőséges körülmények között lehetséges. A várostól, a "civilizációtól" függetlennek lenni manapság legfeljebb erdőben lehet, hajléktalan remeteként, vagy nagyon gazdag emberként, akinek telik többek között pl. a méregdrága alternatív energiaellátást biztosító eszközökre.

Mi mondjuk úgy, hogy a mai kor városi körülményeitől szeretnénk függetlenek lenni. Talán így a helyes. Hiszen nekünk áramra, és Internetre szükségünk van, ezért sosem lehetünk teljesen függetlenek, de az életmódunk teljesen más, mint a mai átlag emberé, aki a chipszben és a sorozatokban leli az örömét, vagy a boldog mindennapokat számára az jelenti, ha minél több zenét tölthet le a netről, amivel aztán bedugja a fülét, hogy senki hozzá se szóljon az utcán.

Amikor minket terveztek, valamilyen porszem kerülhetett a gépezetbe, mert egyikünket sem vonz úgy a shoppingolás, mint mást. A kütyük se hoznak lázba, nem cseréljük le a mobiltelefonunkat évente, és nem zabálunk műanyag étteremben (gyorsétterem). Természetesen nagyon ritkán velünk is előfordul az ilyesmi, de az életrajzunkba biztos, hogy nem írnánk bele, mert nem jellemző.

Valószínűleg a nem túl rózsás anyagi helyzetünk ennek az egyik oka, ami nagyjából 2008 óta áll fenn. Előtte mi is két kézzel szórtuk a pénzt, mint az átlag (tisztelet a kivételnek!), mi is ugyanabban a mókuskerékben voltunk, mint mindenki más, de ennek vége lett.

A helyzet az, hogy nem bánjuk! A pénz természetesen nagyon jól jönne, hazudik, aki azt mondja, hogy nem, de mi úgy próbálunk élni, hogy ne a pénz játssza életünkben a központi szerepet. Az ember szabadsága és az egészsége ugyanis megfizethetetlen! A többi pedig részletkérdés.

...és akkor térjünk vissza a függetlenségre. Anyagi helyzetünk, a ma oly divatos gyűlölet, a városi "normák" tettek minket ilyenné. Kakukktojásokká, akik rocker gyermekekből örök lázadókká cseperedtünk, és mindig másképp gondoljuk, így, harmincon túl is...

Ismerőseinknek sorra esik le az álluk, hogy mi hogy tudunk ennyi ideje itt lenni vidéken, a városhoz képest nomádnak tűnő körülmények között?! Ilyenkor egymásra mosolygunk, majd megállapítjuk: a világ négy őselemre épül: Föld, a Tűz, a Víz és a Levegő. Nektek városiaknak sárga csekkekkel korlátozzák az otthonotokba bevezetett tüzet és vizet, nekünk marad a Föld és a Levegő.

Nektek nincs földetek és levegőtök, mi viszont meg tudjuk oldani a tűz és a víz kérdését. Ki a szegényebb?! Ki a független?!

Megjegyzések

Foglalj helyet nálunk!

Booking.com