Mi történik a méhecskékkel?!

Ahogy elment a kánikula, ill. hivatalosan már ősz van, egyre több lelassult, vagy elpusztult méhecskét (és darazsat) látok a kertben. Tudom, hogy a méhészek épp a téli időszakon segítik át őket azzal, hogy meleg helyet teremtenek nekik a kaptárakban, ahol aztán áttelelnek, de kaptárak nélkül jelenleg is 15-20 fokok vannak, a méhek mégis sorra dobják fel a praclijukat.
Bukdácsoló méhecske 
Ők lennének a méh-apókák? Idős méhecskék, akik annyi munka után, elismerés nélkül, rövidke életük végén egyszerűen csak "elfáradnak"?!

Aggódom értük. Nyáron az esővízgyűjtő hordóba pottyantak be néha, onnan mindig segítettem nekik kimászni. Most meg nap-mint-nap találkozom haldokló méhecskével, úgy segítenék nekik, de hiába tolom eléjük óvatosan a szőlőt, hiába esznek belőle két falatot, néhány óra múlva már késő...

Az Interneten több helyen is írnak arról, hogy a méhek ki fognak halni, ami az emberiség végét jelentei majd. Utánaolvastam, hogy miért állítanak ilyen furcsaságot...

Haldokló darázs
A méznek ehhez semmi köze. A méhecskék kipusztulásával az általunk fogyasztott élelmiszerek harmada szűnne meg létezni, aminek a méz csak a töredéke. A méhek ugyanis ekkora mennyiségű élelmiszerünk beporzásáért felelősek.

Találtam egy ilyen oldalt. Megosztottam. Remélem, célba ér a kezdeményezés!

Megjegyzések

Foglalj helyet nálunk!

Booking.com