Motivációk: kézbesítők voltunk...

Néhány éve a férjemmel kézbesítők voltunk Budapest belvárosában. Természetesen, mint minden munkahelyen, itt is voltak problémák, de nagyon szerettük ezt a munkát. Korábban már csináltunk hasonló munkát (akkor is együtt), így volt már gyakorlatunk, de az utóbbinál új területen voltunk.

Régi lépcsőházi homlokzat felújítás előtt
Mindkét esetben postaládákba kellett névre szóló leveleket eljuttatnunk. Házból házba járásunk ideje alatt valami elképesztő, hogy egy kis túlzással élve az "álommunka" milyen sötét oldalát ismerhettük meg. Több, mint száz éves házakban jártunk, melyek némelyike gyönyörűen fel volt újítva, egy-két lépcsőház falán a kerület legszebb lépcsőházáért járó oklevél díszelgett, máshol elhanyagolt, ám gyönyörű szobrok ékesítették a házak belsejét.

Sok ház múzeumi belsővel várt minket, míg néhány lépcsőház látogatásakor időutazásban vehettünk rész. Jártunk néhány sárga csillagos házban is, de a legnagyobb hatással sajnos nem a történelmi, és a művészeti értékek voltak ránk, hanem a városi emberek (tisztelet a kivételnek!) igénytelensége. Mutatom:

A képen egy fertőtlenítővel megszórt kapu látható. A fertőtlenítő az emberi! vizelet miatt lett kiszórva.
Egy másik házban ugyanez a látvány fogadott fertőtlenítő nélkül. Ott a kapu alatt egy gödörben állt a húgy! Volt olyan ház, ahol döglött egér?! volt a postaládák alatt, volt, ahol le volt köpve a kaputelefon, és olyan is volt, ahol csak egy hányást átlépve jutottunk volna be a házba. Ez már sok volt, ezt már nem vállalhattuk be.

Minden tiszteletem a postásoknak, akik rendszeresen, nap-mint-nap járják ezeket a koszos, összeh_gyozott belvárosi utcákat és a társasházakat! Aki kézbesítő munkát vállal, mindenképp ajánlom neki a kézfertőtlenítő zselét, ami jó szolgálatot tett nekünk is!

Nem szeretem az ilyesmit, de ez a munka szigorúan megkívánta a használatát!
Komolyan így kell viszonyulni embertársaink otthonaihoz? Komolyan az emberek így, ilyen környezetben élnek? Máig nem tudjuk elhinni, hogy hosszútávon senkit nem zavarnak az emberi végtermékek az utcán. Azt hiszem, a kézbesítő munka alatt szerzett tapasztalataink is nagy szerepet játszottak a későbbi, vidékre költözés mellett szóló gondolatainkban...

Megjegyzések

Foglalj helyet nálunk!

Booking.com