A technika életveszélyes

Az okostelefonok hátránya

Én nem használom a közösségi oldalakat, csak nagyon ritkán. Telefonnal végképp nem használom őket. Lenne olyan, amit néha-néha használnék munka miatt, de magáncélra egyáltalán nem. És hogy miért utálom az okostelefonokat?

A mai okostelefonokkal az átlag ember legalább egy közösségi oldalt használ, de inkább az a jellemző, hogy több közösségi oldalt is használnak a trendet követő emberek. Az ilyen oldalakon óriási adatforgalom jön-megy, ami óriási adatletöltést jelent. Erre nem csak a mobilinternetezők (vagy a korlátozott Internettel rendelkezők) gatyája megy rá, hanem akár a maga a készülék is!

Márpedig a telefon lényege, hogy telefonálni lehessen rajta, de ha a közösségi oldalakat nyomod, akkor ha nem figyelsz, egy idő után még bekapcsolni se tudod majd az okostelefonod!

"Mágneses" okostelefon: tapad a kézhez, fülhöz...
Módjával az alkalmazásokkal!

A vírusokról és azok megelőzéséről most nem szeretnék írni, mert az elővigyázatos felhasználó talán már ismeri ezeket a forrásokat. A rengeteg adatletöltésről viszont nem sokat olvasunk, amit az okostelefonok produkálnak! Ha ugyanis a telefonod állandóan befagy, és legalább 1 közösségi oldalt használsz, valószínűleg a közösségi oldal használata az oka annak, hogy a készülék rosszalkodik!

Amikor egy közösségi oldalon böngészel, minden poszt (akár képes, akár szöveges,) adatot jelent. Az adatoknak pedig méretük van. A sok poszt mérete összeadódik, ami pedig értelemszerűen véges, hiszen mindezt a telefon memóriája kell, hogy tárolja, ami szintén nem végtelen, mint ahogyan mi azt szeretnénk. Vagyis az ilyen oldalakról letöltődő adatmennyiség úgy megtölti, leterheli a telefon memóriáját, hogy az zavart okoz a készülékben.

A megoldás vagy egy még drágább, "még okosabb" telefon vásárlása, vagy az igényeink csökkentése, esetleg olyan alkalmazás használata, ami időközönként kitisztítja a memóriát, legalábbis részben. Ilyen pl. a Clean Master, ami egyszerű kis applikáció, mégis gyorsan és átláthatóan segít, ha megtelt a memóriád!

Korunk legnagyobb veszélye: maga a technika

A minap áramszünetünk volt. Éppen akkor, amikor Thomas egy fontos hívást várt. Sajnos a telefonja pont le volt merülve, és áramszünet híján nem tudta feltölteni. Ekkor jött az ötlet, ott a régi telefon, rakjuk be abba a kártyát! Csakhogy ma már hiába rakod félre a régi telefont, mert abba a mai Misco SIM kártya már nem jó, hiszen abba még sima SIM kártyát használtunk...

Az jutott eszembe, hogy komoly bajba is kerülhet az ember, miközben három telefon közül egyiken se tud telefonálni a megfelelő helyre?! Nem a 112-re, vagy az ingyenesen hívható segélyhívó számokra gondolok, ezer más baj történhet az emberrel, de a telefongyártókat ez pont nem érdekli.

Fogyasztó társadalom lettünk, minden szart el tudnak már nekünk adni, és mi szó nélkül meg is vesszük! A pár éve kiadott telefonok már nem kompatibilisek a legújabb alkalmazásokkal, ugyanez van a számítógépekkel, és még sorolhatnám. Vagyis ha régi a készüléked, kidobhatod a kukába, hiszen úgysem tudod tartani az iramot a nyájjal!

Undorító üzlet lett a világ! Ha már a Net rabul ejtett, örülök, hogy azért sem a közösségi oldalak, sem az okostelefon fogságába nem estem és képes vagyok jól érezni magam anélkül is, a napi lájkjaim száma nem érik el a tizet sem!

Megjegyzések

Foglalj helyet nálunk!

Booking.com