Az élet annyi, amennyi megismersz belőle

Az élet annyi, amennyit megismersz belőle. Ha pedig nincs miből megismerni, teremtsd meg magadnak! Ha nincs pénzed Karib-tengeri utazásra, hozd el magadnak azt a környezetet, amire vágysz! Ki mondta, hogy az otthonodnak olyannak kell lennie, amilyen mindenki másé?!

Természetesen nem a tapéta színére gondolok, és hasonló általános ízlésbeli különbségekre! Merj az átlagtól, a köztudatban elfogadottól eltérő környezetet teremteni magadnak!

A függőágy és a kókuszdió, mint az egzotikus utazások szimbólumai

Kell, hogy legyenek álmai az embernek, hiszen ezek motiválnak a nehézségek leküzdésére és életünk boldogabbá tételére. A függőágy és a kókuszdió azoknak az álomutazásoknak a szimbólumai, amelyekre talán sosem kerül sor az életünkben, mégis szüntelenül vágyunk rá.

Amíg az ember nem képes elérni ilyesfajta álmait, gyakran elkezdi magát sajnálni. Mi ehelyett megteremtünk magunknak egy ahhoz nagyon hasonló környezetet, ahová el szeretnénk jutni. Hozzávalók: egy kókuszdió és egy függőágy.

Tévedés, hogy függőágyat csak fára kötve lehet használni! Függőágyat társasházi lakásban is lehet használni, így mi még a budapesti lakásban beszereztünk egy brazil függőágyat, ami életünk legjobb döntése volt! A pihenésnél semmi sem lehet fontosabb az ember életében, a függőágynál pedig aligha tudok kényelmesebbet elképzelni.

Most pedig, hogy a kertben, zöld környezetben, távol a város zajától használhatjuk, ez még tökéletesebb pihenési lehetőség.A függőágy nekünk önmagában is óriási örömöt okot, de élénk fantáziánk végett fel tudjuk dobni a napjainkat egy kókuszdió elültetésével is. (Így kell elültetni a kókuszpálmát.) Sajnálatos, hogy hazánkban a mi éghajlatunk nem teszi lehetővé a kókuszdió termését, de ki tudja?! Míg mások plázákban próbálják költeni a pénzüket mindenféle kacatra, mi megpróbáljuk valóra váltani az álmainkat itt, ezen a "lakatlan szigeten"...

Friss kókuszdió feltörés után
Szóval olykor függőágyban sziesztázva kortyolgatjuk a friss kókuszdió levét. Sokszor érezzük magunkat úgy, mintha egy lakatlan szigeten lennénk, csak a tenger hiányzik az éber álmunkból...

Hogyan kell feltörni a kókuszdiót?

A kókuszdiót fel lehet törni így is:


és így is:


Ha kedveled a mediterrán környezetet, és van neked is egyszerű, olcsó ötleted ennek megvalósítására, örömmel olvasnánk soraidat, bátran szólj hozzá a bejegyzésünkhöz!