Kávézzunk biztonságosan, környezetbarát pohárból

Mindig is fontosnak tartottuk a környezetvédelmet, de amióta vidéken vagyunk, folyamatosan keressük a módját, hogy hogyan tudnánk a lehető legkevesebbet szemetelni, és a környezetünket károsítani. Annak ellenére, hogy gyönyörű, zöld környezetben vagyunk, sajnos itt is akadnak barom-emberek, akik csak úgy kihányják az autóból a zsák szemetet.

Egyelőre teszteljük a vegyszermentes tisztítószereket, és amit csak lehet, újrahasznosítunk. Ilyenekre nagyon sok tipp található a neten, az apróságoktól kezdve a napkollektor, vagy akár a sörkollektor házi elkészítéséig.

Mi egyelőre csak kicsiben nyomjuk; most pl. egy 100%-ban újrahasznosított anyagból készült poharat találtunk a neten, ami nem csak környezetbarát, de nagyon hasznos is, mert teteje van. A pohár az amerikai filmekből ismert "Coffee to Go" azaz elvitelre gyártott, egyszer használatos, papír kávés poharakat hivatott kiváltani, csökkentve ezzel a papírhulladékot, nem beszélve a fákról, amiket az előállításuk érdekében kivágnak.
Pohár tetővel
Egyszerűen imádom!
Ez egy olyan tetővel együtt használható kávéspohár, amit a gyorséttermekből ismerünk. Ugyanolyan formája van, csak újrahasznosított anyagból (PP, LDPE és szilikon) készült, és nem csak megoldást jelent a problémánkra, de állandó mosolyt csal az arcunkra a folyadék fogyasztásunk perceiben, mert annyira szép!

A méhek és a darazsak ellen is praktikus!

Alapvetően azért volt szükségünk ilyen pohárra, mert itt a darázs szezon, és a cukros italokra rászállnak a darazsak. Szerettük volna ezt megelőzni. Ebből a pohárból akkor is biztonságosan ihatunk, ha magára hagyjuk a jegeskávét, vagy akár a forró csokit, hisz nem tud belemenni a darázs, vagy a méhecske.

Amikor megláttam, hogy mi mindennel óvja a természetet ez a kis pohár, már nem volt min gondolkodni, kosárba raktam! :)

Korunkban globálisan minden percben egy millió egyszer használatos poharat dobunk a szemétbe. Ez kb. 500 milliárd egyszer használatos pohár évente! A poharakat kiötlő ausztrál szervezet célja csökkenteni az egyszer használatos poharakat. Mi már KeepCup pohárból isszuk a kávét, és minden egyéb folyadékot! Nekem egy élmény ebből a pohárból inni!

Megjegyzések

Foglalj helyet nálunk!

Booking.com