Mi történik, ha a fürtös uborkát nem szedjük le időben?

Hogy mi történik, ha a fürtös uborkát nem szedjük le időben? Mi szedtük-szedtük, hisz termett, mint a mesékben. De az utóbbi időben nagyon sok eső volt, feltehetően ez lehetett az oka annak, hogy ez történt:

Óriás fürtös uborka
Nem mértük le, de valószínűleg meghaladta a húsz centit a mérete. Az íze ugyanolyan volt, mint a többié, de egy egészen halvány mértékben mintha a fahéj ízét éreztem volna rajta. Ez utóbbi lehet, hogy már csak a fantáziám műve. A sárgauborka uborka ízű volt egyébként. A magja viszont sokkal könnyebben kiszedhető, és egy az egyben olyan, mint a sárgadinnye magja:

Óriás sárgauborka: valószínűleg a sárgadinnye és a fürtös uborka nászából jött létre...
Felmerült bennem, hogy nem-e kereszteződhetett a sütőtökkel, vagy a görög- ill. sárgadinnyével, mivel mindhárom a tökfélék közé tartozik, ahogyan a fürtös uborka is. Utánanéztem, és úgy tűnik, ez abszolút lehetséges, ha a méhecske az egyik zöldség után a másikra száll, keresztbe porozva azt.

Szóval úgy néz ki, hogy jövőre sok óriás uborkánk lesz, mert elraktuk a magokat. Mindenképpen meg fogom írni, hogy mi lett a magokból! Van valakinek még hasonló tapasztalata?

Megjegyzések

  1. óriás uborka receptet nem látok

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a recept, hogy nincs recept, nem szeded le és akkor nagyra nő, legalább is nálunk így történt. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Foglalj helyet nálunk!

Booking.com