Három ötlet a parafadugó újrahasznosítására

Van egy szatyornyi parafadugónk, aminek már nem először vettük hasznát! Készítettünk belőle már madáretetőt is, de szeretném megosztani veled is, hogy még mi mindenre jó a parafadugó! Én úgy gondolom, minden háztartásban elférne belőle egy szatyornyi, mert sok problémára jelent megoldást!

A parafa polctartó talán az egyik legjobb találmányunk. Amikor az ember bútorokat eszkábál magának, az egymásra merőleges faanyagokat valamivel egymáshoz kell rögzíteni.

Először a lécdarabok jönnek szóba, aztán a felmerül a kis csapos fém polctartó, ami esztétikailag és tartósságát illetően is rendezettebben tartja a polcot.

De ha nincs otthon se fadarab, se fém polctartó, akkor a férfi hajlamos egyszerű csavart használni erre acélra, amit én kikérek magamnak!

Ebből az okból találtuk ki a mindenkinek tetsző megoldást, a parafa polctartót. Szép is, tartós is, olcsó is, szóval mindenképpen praktikus!

Tükörfelrakás parafadugóval

De parafadugóval raktuk fel a tükröt is a fürdőhelyiségbe. A fürdőszoba még nincs kész, ezért átmenetileg kellett megoldást találnunk a tükör falra szerelésére. A tükör felrakás nem egyszerű, hiszen megroppanhat, elpattanhat, összetörhet.


Ráadásul a nagy tükör, mint egy fémlemez, hajlik, ha mozog a ház, ami esetünkben könnyűszerkezetű faház, tehát a falak mozoghatnak. A parafadugó viszont az ajtóütközőhöz hasonlóan tompítja a tükör (szemmel amúgy nem látható) rezgését, ezzel védi az elpattanástól. A képen nem látszik, de a tükör hátulja és a fal között van a parafadugó másik darabja, ami felfogja a rezgéseket.

Ha már ajtóütköző, akkor mutatom, mit tudtunk kitalálni a kanapénk mellé. Nevezzük ezt így: kanapéütköző. Mivel alattunk pince van, és a padló nincs szigetelve, télen elég hideg tud lenni a ház. A számítógépasztalunk alatt ezért átmenetileg egy OSB lemez van, szigetelés gyanánt. Azt viszont elég karcsú méretű, így ki kellett egészíteni egy másik darabbal. Az a darab viszont becsúszik a kanapé alá, ezért megoldást kellett találnunk arra, hogy a fából készült lap a gurulós szék alatt ne csúszkáljon.

Ismét a parafadugót hívtuk segítségül, így találtuk fel a "kanapéütközőt". :D

Neked van ötleted a parafadugó újrahasznosítására?

Folyt. köv.!

Megjegyzések

Foglalj helyet nálunk!

Booking.com