Ha tetszik, ha nem, te is benne vagy a természetben!

Hívő lettem. Nem úgy!!! Soha semmiben nem hittem úgy, mint az alábbi idézet igazságában. Az ember bármit tehet, bárhogy rombolhatja a maga környezetét, bárhogy építgetheti azt, akkor is csak egy tehetetlen porszem marad a világban. Ezt eddig is tudtam, de egyre kedvemre valóbb ez a gondolat:
"Szolga az ember, a természet úr  (Lord Byron)"
Az idézet a kedvenc filmemből való. Ahányszor eszembe jut ez a sor, megnyugszom. Minden engem foglalkoztató problémára gyógyszert jelent a tudat, hogy nem vagyunk egyedül azzal a gondolattal, mely szerint vigyáznunk és tisztelnünk kell a természetet.

Sose felejtsd el: nem te fekszel a vízfelszínen, a víztömeg fekszik rajtad!
A mai ember legyint, és primitívnek nevezi a régi kort, melynek mi is utódai vagyunk. Közben épp a ma embere az, aki tudatában van annak, amit csinál, mégis saját kárára cselekszik. Építi az atomerőművet, vegyszereket használ, és jó dolgában azt sem tudja, milyen új "forradalmi" ötlettel álljon elő.

Lassan WC-re is autóval jár, az elvesztegetett mozgást pedig falak között, konditeremben pótolja, és dobozos, műanyag vitaminokat töm magába a gyümölcs helyett. Annyi mindent nyújt nekünk a természet, mégis megtanítottuk magunknak, hogyan irtsuk ki a fákat, mérgezzük a vizeinket, tegyük tönkre az ajándékba kapott termést...

A mai kor élelmiszere és naivságai

Valahol azt olvastam, hogy a jelenlegi banánnak semmi köze nincs az igazi banánhoz. Az igazi banán eredetileg tele van maggal, és sokkal kisebb, mint amit mi ismerünk. Az ember kikísérletezte, hogy mag nélküli banán kerüljön a boltok polcaira, mert ez volt az igény. Én naivan azt hittem, ez csak a "nyápic" vásárlók igényének kielégítésére szolgált, de ma már tudom, hogy azért tüntetik el a zöldségek és gyümölcsök magjait, hogy ne lehess független a kereskedelemtől. Magyarul ne tudd te magad is megtermelni azt, amihez boltban, pénzért jutsz hozzá.

A természetes élelmiszereket lassan teljesen kiöljük magunk körül, ha nem ebben a formában, akkor vegyszerekkel. Közben az egyéb élelmiszereink; a hús, a kenyér minősége is egyre romlik, a feldolgozással készülő élelmiszerek java gyakorlatilag adalékanyag, nem étel. Míg a szervezetünknek magas tápértékű ételekre lenne szüksége, mi adalékokon élünk.

Néhány ember, akiben maradt még lélek, ezt felismerve megpróbálja menteni a menthetőt, és táplálékkiegészítő kúrába kezd. A kimerült, kizsigerelt szervezetünket magas energiatartalmú élelmiszernek hazudott mérgekkel rontjuk még tovább...

Az őskorban nem voltak táplálékkiegészítő tabletták, de az ókori Egyiptomban sem ismerték az enegiaitalt - ellenben mézet ettek és a fokhagyma olykor egyenértékű volt a mai pénzzel, mert olyan gyógyító erőt tulajdonítottak neki, hogy fizető eszközként használták.

Persze mi a stressztől már nem látjuk át, mi az, ami valóban jó nekünk, ezért bízunk a mesterségesen előállított anyagokban, mint amilyen többek között a gyógyszer. A gyógyszer, amely ugyanolyan mesterséges, mint az álbiztonság, amit általa érzünk. De a gyógyszerek többsége nem gyógyít, csak tünetmentesít - ami viszont mellékhatásokkal járó módon érhető el. Egyes fájdalomcsillapítók hosszútávon történő szedése pl. káros lehet a vesére...

A természet az úr!

De hiába minden okoskodás, vita és szó, hisz szerencsére bármennyire is akarunk, nem vagyunk istenek, és sem a születésünket, sem az elmúlásunkat nem tudjuk befolyásolni! A természet mindent elrendez, lehet, hogy ami generációnk kap még egy kis időt, de a jéghegyek olvadnak, az autógyárak továbbra is működnek, a városokból egyre jobban kiszorul a zöld, szóval gondoljon mindenki, amit akar! 

Egyet ne felejtsünk el! Hiába hisszük, hogy a természet az ajtónkon kívül van, és az emeleten biztonságban vagyunk, ez óriási téveszme! Otthonunktól függetlenül:

Mi mindannyian benne vagyunk a természetben!

Megjegyzések

Foglalj helyet nálunk!

Booking.com