Tavaly rengeteg almánk volt, de sok volt rossz közülük. Mivel nem akartunk pazarolni, a rossz részeket kivágtuk belőlük, a jót pedig felhasználtuk. Így lett egy csomó reszelt almánk a mélyhűtőben (ami kiváló palacsinta töltelék), és minden este ilyen finomsággal kedveskedtünk magunknak. ...és hát mi lehet egészségesebb annál, mint amikor a természet adta alapanyagok alkotásra ösztönzik az embert, és belőlük mennyei édesség készül?!
Az édenkert gyümölcse, az Istenek eledele, és a tápláló dió keveréke egy kis tálban az esti televíziózáshoz - maga a Mennyország! Mézédes, egészséges és laktató! Mindenkinek ajánlom! Annak is, aki egészséges harapnivalót keres, és annak is, aki csak nassolni szeretne!
Diós-mézes alma desszert (Videó a készítésről) |
Mézes-diós-almás desszert recept
Hozzávalók:
- másfél db alma
- két ek méz
- 10 dkg dió
- kevés fahéj
A mézes-diós alma elkészítése:
Miután megpucoltad, pirítsd meg a diót, majd vágj fel egy almát apró kockákra. Az almakockákat hintsd be egy kevés fahéjjal, majd miután a dióról lemorzsoltad a belső héját, szórd rá az almára, és locsold meg az egészet mézzel.
Nekem minden desszertek csúcsa ez a finomság!
Jó étvágyat! Ha kipróbáltad, örömmel venném, ha megírnád, te milyen változtatással csináltad meg ezt a gyümölcsös finomságot!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése