Egészséges nyalánkság mennyei hozzávalókból (recept)

Tavaly rengeteg almánk volt, de sok volt rossz közülük. Mivel nem akartunk pazarolni, a rossz részeket kivágtuk belőlük, a jót pedig felhasználtuk. Így lett egy csomó reszelt almánk a mélyhűtőben (ami kiváló palacsinta töltelék), és minden este ilyen finomsággal kedveskedtünk magunknak. ...és hát mi lehet egészségesebb annál, mint amikor a természet adta alapanyagok alkotásra ösztönzik az embert, és belőlük mennyei édesség készül?!

Az édenkert gyümölcse, az Istenek eledele, és a tápláló dió keveréke egy kis tálban az esti televíziózáshoz - maga a Mennyország! Mézédes, egészséges és laktató! Mindenkinek ajánlom! Annak is, aki egészséges harapnivalót keres, és annak is, aki csak nassolni szeretne!

Alma desszert dióval és mézzel
Diós-mézes alma desszert (Videó a készítésről)

Mézes-diós-almás desszert recept

Hozzávalók:

  • másfél db alma
  • két ek méz
  • 10 dkg dió
  • kevés fahéj

A mézes-diós alma elkészítése:

Miután megpucoltad, pirítsd meg a diót, majd vágj fel egy almát apró kockákra. Az almakockákat hintsd be egy kevés fahéjjal, majd miután a dióról lemorzsoltad a belső héját, szórd rá az almára, és locsold meg az egészet mézzel.

Nekem minden desszertek csúcsa ez a finomság!
Jó étvágyat! Ha kipróbáltad, örömmel venném, ha megírnád, te milyen változtatással csináltad meg ezt a gyümölcsös finomságot!

Megjegyzések

Foglalj helyet nálunk!

Booking.com