Fekete péntek 2016, vagyis az idei Black Friday (Te is várod?)

Néhány éve még fogalmunk sem volt, mi a manó az a Fekete Péntek. Mégis akaratlanul is egyre többet hallottunk róla. Egy idő után már elgondolkodtam, miről is lehet szó?! Először a Szomorú Vasárnap c. film ugrott be róla, aztán a Black Sabbath ugrott be, nem a zenekar, hanem a középkori Boszorkányszombat. De valahogy ez se stimmelt. A híradók által feketével címkézett napok, amikor sok a baleset, és a Péntek 13. gondolata sem vitt közelebb az igazsághoz...

A TV-ben viszont tovább hajtogatták, hogy hamarosan itt a Fekete péntek. A Black Friday egy külföldről érkezett őrület, gyakorlatilag a karácsonyi vásárlás szezonját nyitó vásárnap, vagy vásárnapok. A karácsonyi ünnepet megelőző aranyvasárnap, ezüstvasárnap, és bronzvasárnap előtti péntek a Fekete péntek. Ezen a napon olyan szokatlan mértékű kedvezményt adnak a kereskedők a vásárlóknak, hogy a vevők gyakran össze is verekednek az akciós HD tévékért, és laptopokért.

Magyarországon is egyre több cég alkalmazza a mega-akciókat a Fekete péntek keretében, melyek közül kiemelendő a két áruház óriás; az edigital.hu és az emag.hu . Ez utóbbinál mi is vásároltunk valamelyik évben, egy tabletet vettünk, és tényleg sokkal olcsóbban kaptuk meg, mint normálisan. Az akcióban bárki részt vehet, aki úgy gondolja, él a jeles nap lehetőségével...

A Fekete péntek ideje alatt van olyan üzlet, ahol akár 70%-al olcsóbban lehet hűtőszekrényt, vagy notebookot venni. Ennek az óriási kedvezménynek az a célja, hogy a karácsonyi roham előtt a Fekete péntek kampánnyal a vevőket becsábítsák a boltba, hiszen ilyenkor mindannyian karácsonyi ajándékokat keresünk, és meglátásuk szerint biztosan vásárolni fogunk náluk, sőt! A Fekete péntek akcióknak köszönhetően vissza is térünk majd pár nap múlva!

Őszintén szólva vannak olyan cégek, akik a szokásos akcióktól félnek elrugaszkodni, és az alkalmanként minimális kedvezményt erőltetik rá erre az "ünnepnapra" is. Ők a hétköznapi akciókon túl annyival tesznek többet a vásárlók kegyeiért, ezen a napon, hogy üzletük kirakatára Fekete péntek matricát ragasztanak. Ebben az előre kiszámítható kampányban én inkább az olyan Black Friday akciókat keresem, ahol szokatlanul nagy százalékkal olcsóbban kapható a kívánt áru.

Te vásároltál már Fekete pénteken? Találtál már olyan webáruházat, akinél láttad, hogy idén benne van a buliban, kérlek, írd meg nekem! Köszönöm! :)

Megjegyzések

Foglalj helyet nálunk!

Booking.com