Lenni, vagy nem lenni az Interneten?!

Ez egy nehéz kérdés! Korábban mindketten úgy voltunk vele, hogy nem akarunk a neten fent lenni és óva intettünk mindenkit ettől. Az Internet elsősorban a gyerekekre és főleg a tinikre jelent veszélyt, de azért az sem biztos, hogy jó, ha a szomszédodtól kezdve a főnöködön át a sarki fűszeresig mindenki tudja, ha wc-re mész, vagy ha épp iszol...

Bár az én véleményem most sem változott erről, a világ a feje tetejére állt. Az elmúlt tíz évben azt látom, hogy szép lassan mindenki felzárkózik és itt, vagy ott, de felbukkan a világhálón saját fotójával, vagy videójával.

Nekünk most jött el az a pillanat, hogy videóban is megmutassunk néhány napunkat, hiszen vannak dolgok, amiket nem lehet (vagy nem elég) leírni.

Miért pont Youtube?


Ismerőseinktől sok olyan visszajelzést kaptunk, ami arra ösztönzött, hogy többet is megmutassunk a budapesti komfort utáni nomád életünkből. Sokan mondták, hogy így nem tudnának élni; még az Interneten népszerű, világjáró emberek egyike is elismerését fejezte ki nekünk. Ő saját bevallása szerint csak részben él nomád életet, hisz egy-egy túra után hóna alá kapja a sátrát és haza viszi az összkomfortba...

Már Budapesten is gondolkodtunk azon, hogy cseppet sem hétköznapi életünket hogyan tudnánk megosztani a hasonló érdeklődési körűekkel, ezért én próbálkoztam a könyv írással is, de azt máig nem fejeztem be.

Azóta sok változás történt, hisz vidékiek lettünk, az Internet pedig napról-napra újabb és újabb változásokat hoz az ember életébe. Jelenleg úgy tűnik, hogy a kezdeti Facebook fellángolás után most mindenki a Youtube videózásra kattant rá. Úgy döntöttünk, ebből már nem maradunk ki mi sem, hisz annyi mindent tudnánk mesélni! Így; várostól függetlenül van témánk bőven, hiszen kényelmes, komfortos pesti életünk után a nomád életet élni zártkert övezetben egészen mást jelent.


Miről készítünk felvételeket? 


Teljesen más nehézségekkel kell megküzdenünk, miközben sokkal boldogabbnak érezzük itt magunkat. A legtöbben ezt nem értik és sokan talán nem is fogják megérteni, hiszen minden ember más. Mindenkinek más az igénye, más az anyagi helyzete és a természete. Valakinek az új autó vásárlás okoz örömöt, valakinek pedig a madárcsicsergés. (Épp most csicsereg itt a kis tündér...)
Azt hiszem, a mi videóink az utóbbi szimpatizánsainak fognak szólni. Aki hozzánk hasonlóan azon gondolkodik, hogy nagyvárosból faluba költözzön, a mi videóink valószínűleg ők fogják nézni, nekik szeretnénk segíteni és ötleteket adni, mert anno nekünk is jól jött volna egy-két tanács, amikor ide jöttünk, de senkihez nem tudtunk fordulni. Megpróbáljuk pótolni ezt az űrt!

A mi igényünk annyi, hogy együtt lehessünk. A többi minden egyéb csak körítés. Mindegy, hogy az ember hol kel fel, hol nyer a lottón, vagy épp hol éri rossz hír, az életünk ettől még ugyanaz. Aminél viszont semmi sem lehet fontosabb, az a szabadság, amit nekünk a város már nem tudott megadni. Az állandó utcazaj, az egészségtelen életmód és a ragályos rosszkedvűség már sok volt, így a legelső olyan lehetőségbe belekapaszkodtunk, ami szembejött velünk - ez volt a költözés zártkert övezetbe.

Szóval ha videó formájában is érdekelnek a hétköznapjaink, iratkozz fel Youtube csatornánkra, ahol további részleteket tudhatsz meg nomád életünk jó és rossz pillanatairól!

Megjegyzések

Foglalj helyet nálunk!

Booking.com